Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

2010. május 1-én hajnalban már a süllőket keresve vallattuk a Merenyei Víztározót, hiszen a tilalmi időszak után szerettük volna azonnal átélni a fárasztás és a kapások varázsát. A süllők akkor nem így gondolták. Aztán a reggeli kávé után beszélgettünk, és megszületett az ötlet, rendezzünk egy csónakos pergető versenyt, tudják meg mások is, milyen csodálatos süllő állománnyal büszkélkedhet „Baranya Gyöngyszeme”. Aztán a beszélgetésbe később bevontuk Regős Gyuri és Szakcsi Józsi barátomat, a tógazdákat.

 

         Az ötlet hála nekik, zöld utat kapott, mi több, a versenyre főtámogatóként ingyen és bérmentve biztosítják a tavat, valamint a csónakokat. Azt hiszem az arcomon olyan öröm és elégedettség látszott, mint mikor egy kisgyermek megkapja a kért és várva-várt első biciklijét. Csodálatos érzés volt. De tudtam, most jön a neheze, és meg kell szervezni életem első versenyét.

 

            Lázasan kezdtem keresni a támogatókat, aminek meg lett az eredménye. Az ABSF részéről Antal István személyes találkozásunk alkalmával biztosított a támogatásáról, nem is akármilyen mértékben. A verseny tárgyi díjazását felvállalva, több mint félmillió forint értékben ajánlotta fel az ABSF egyedi, kézzel készített botcsaládjának tagjait, amiket kézbe véve olyan érzése támad a pergető horgásznak, mintha egy műgyűjtő egy drága „műtárgyat” tartana a kezében.

 

            A neves villányi borászcsalád, a Polgár Család is támogatásáról biztosított, csakúgy, mint Simai Józsi barátom, a horgaszclub.hu csapata részéről. Nekik köszönhetően már júniusban kiírhattuk a versenyt.

            Nagy várakozás közben elérkezett a verseny ideje, és a szeptemberi hónapban már szépen összegyűltek a nevezések, és kedves barátaink, akik a versenyen a versenybírói szerepet töltötték be, szabaddá tették magukat 2010. október 17-re, a verseny időpontjára.

 

            Már a verseny előtti délután jó néhány távolról érkező csapat vette szemügyre a tavat, kérdeztek az esélyekről, és természetesen a jó hangulatú beszélgetések után ők is várakozással teli hajtották fejüket nyugovóra. És jött a hajnal. Reggel 6 órakor már a regisztrációhoz érkeztek a csapatok, akik a sorsolás előtt frissen sütött lángost reggelizhettek egy forró tea kíséretében. A sorsolás következett, és a rajtszámok húzásával egyidejűleg a versenyzők átvehették a támogatóink által felajánlott ajándékcsomagokat.

Sorban kerültek vízre a csónakok, és elindultak a csapatok a vízre. A hangjelzés után pedig sűrűn loccsantak vízbe a jobbnál jobb műcsalik, a merenyei tüskéshátúakat keresve.

         Meglepően hamar kerültek fel a láthatósági mellények a csapatok egy-egy tagjára, hiszen a sikeres fogást ezzel jelezték a versenyzők a versenybírók részére, akik odacsónakázva, lemérték a süllők hosszát, és azt papíron rögzítették, majd a halakat kíméletesen visszaengedték.

 

 

         Itt kell megköszönnöm minden egyes versenyzőnek a példaértékű hozzáállást, hiszen pergető horgászhoz méltóan kíméletesen, természet és halbarát módon bántak a süllőkkel. Köszönjük! A szervezők részéről Regős Gyuri, Kátai Robó a kamerával és jobb keze Peti, Antal István valamint jómagam csónakba szálltunk, hiszen jött a hír, hatalmas harcsa akadt horogra. A Markáns Team csónakját egy termetes – 49,75 Kg- bajuszos forgatta majd egy órán keresztül, de némi segítséggel először csónakba, majd mérlegelés után vissza került a vízbe.

         Az SCH-I. TEAM pedig a sportszerűségéről adott bizonyságot, hiszen a csapat segítségére sietett egy nagyméretű merítővel. A Markáns Team a nem mindennapi fogás miatt kevesebbet versenyezhetett, de jövőre lesz alkalmuk, hiszen meghívást kaptak a versenyre nevezési díj fizetése nélkül. Egyre többször láttuk a láthatósági mellényeket, és egy órával a verseny vége előtt már 35 db felett járt a mezőny. 13 órakor hangjelzés törte meg a csendet, a versenynek vége lett, és egymás után értek a csónakok a partra, öt órás kemény, embert próbáló pergetés után. Az időjárás kegyes volt, hiszen sem erős szél, sem eső nem zavarta a versenyzőket, csak az eredményhirdetés után „szakadt le az ég”. A versenyzők egy ebéddel csillapíthatták éhségüket, amíg az eredmények összesítése folyt. Aztán a csapatok és a szervezők ismét összegyűltek, következett az eredményhirdetés. Csodálatos eredmény született, hiszen az egyfordulós versenyen összesen 49(!!!) db süllőt fogott a 18 csapat öt óra alatt, így Merenye nemcsak a pontyok, a harcsák, hanem most már a süllők tekintetében is bizonyította hírnevét – „Merenye, Baranya Gyöngyszeme”.

 

A csapatok tagjai függetlenül a helyezésüktől emléklapot kaptak. A verseny során öt csapat volt, akik sajnos nem jártak most szerencsével, ám közöttük egy meghívást sorsoltunk ki a jövő évi versenyre, és az égiek a Zander Team mellé szegődtek, így velük is találkozunk 2011-ben.

 

            A versenyen a harmadik helyet az FCSHE csapata (Szeghy Tibor, Bedő Zsolt) szerezte meg 382 ponttal.

            A második helyen a Fishmaster 3. csapata (Kaszper János, Lacher Zoltán) végzett 403 ponttal.

            12 db süllőt fogott, ezzel 632 pontot gyűjtött és egyben megnyerte a versenyt a Halkommandó csapata (Mester Ákos, Tihanyi Péter).

 

            A leghosszabb halat fogó csapat a Fishmaster 3. csapata lett, Kaszper János által fogott 62 cm-es „sücijével”. Az ABSF külön díját vehette át. A szervezők (FIGO-VA-VA TEAM) által felajánlott csodálatos kupák átvétele után az első három helyezett csapat tagjai választhattak a gyönyörű kézzel készített pergető „pálcák” közül, amely minden darabjához fűzött néhány szót Antal István barátom, és sok sikert, örömöt kívánt az újdonsült gazdájuknak a használatához.

             A díjak átadása után a szervezők fából készített emléktáblát adtak át a támogatóknak, ismételten megköszönve a segítségüket, hiszen nélkülük ez a verseny nem jöhetett volna létre.

 

            És a végén álljon itt a merenyei tó honlapjának fórumára érkezett vélemény az FCSHE TEAM részéről:

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a versenyen!
Minden dicséret a rendezőknek nagyon kitettek magukért!!
Köszönet a tó gazdáknak, hogy biztosították a helyszint, és hogy ilyen szép süllő állományt nevelnek!
Találkozunk jövőre ugyanitt…...Szeghy”

 

Ahogy a verseny eredményhirdetésén már elhangzott: „Találkozunk jövőre ugyanitt!”

 

 

Zsola

 

AZ I. ABSF-MERENYE SÜLLŐPERGETŐ KUPA VÉGEREDMÉNYE

 

2010. október 17-én szervezésünkben megrendezésre került az I. ABSF-MERENYE SÜLLŐPERGETŐ KUPA. Az öt órás, egy fordulós, csónakos pergető versenyen 18 csapat mérette meg magát, nem kis eredménnyel. Merenye a süllők tekintetében is bebizonyította, abszolút méltó nevére: "Merenye - Baranya Gyöngyszeme". A csapatok összesen 49 db süllőt tereltek merítőszákba, ami példátlanul szép eredmény. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz és versenyzőkhöz egyaránt, hiszen sem erős szél, sem csapadék nem nehezítette a minden tekintetben sportszerű versenyzést. Ezért a csapatokat köszönet illeti. Külön köszönetet kell mondanunk az SCH-I. TEAM-nek, mivel önzetlenül és sportszerűen a MARKÁNS TEAM segítségére sietett nagyméretű merítővel, amikor a csapat finom süllőző pálcáján egy termetes (49,75 kg) súlyú harcsa küzdött. A harcsa végül a szervezők segítségével partra került, majd mérlegelés és néhány fotó után visszanyerte szabadságát, csakúgy, mint a süllők.

Köszönetet szeretnénk mondani a kitartó versenyzőknek, bízva abban, hogy jól érezték magukat, és remélem jövőre újra találkozunk.

Köszönetet mondunk az ABSF-nek, a Renisza Kft.-nek, a HorgaszClub.hu-nak, valamint a Polgár Pincének a verseny támogatásáért, hiszen nélkülük ezek az eredmények és  maga a verseny nem valósulhattak volna meg!

Köszönet Nelli néninek, Magdus néninek és Borika néninek a finom lángosokért, amiket reggelire készítettek, valamint Valcsinak, Petyának és Lacinak az ebédért!

Természetesen hatalmas segítséget kaptunk barátainktól, akik a verseny során a versenybírói szerepet töltötték be, és folyamatosan a vízen mérték a versenyzők által fogott süllőket! Köszönjük!

 

Valamint külön köszönetet mondunk Kátai Robónak és Pinczehelyi Józsinak, akik kamerával és fényképezőgéppel tették felejthetetlenné a versenyt, megörökítve a legszebb pillanatokat!

 

Még több fénykép:

 

 

 

Rajtszám Csapat neve db pont összesen Helyezés
5 Halkommandó 12 632 1
1 Fishmaster 3. 7 403 2
14 FCSHE 8 382 3
16 Leakadtam Team 5 231 4
11 Deschner Team 4 188 5
4 Pózvai Vidrák 3 157 6
18 Sch team-II 2 128 7
10 Merenye Team 2 111 8
8 Lőrinte team 2 88 9
12 Ho-Ho Horgászcentrum 1 59 10
7 Polotransz team 1 57 11
17 ABSF Team 1 49 12
6 Sz-Sz Team 1 43 13
2 Szűzoltók 0 0 14
3 Sch team-I 0 0 14
9 Horgaszclub.hu 0 0 14
13 Markáns Team 0 0 14
15 Zander Team 0 0 14

 

 

AZ I. ABSF - MERENYE SÜLLŐPERGETŐ KUPÁRA NEVEZETT CSAPATOK LISTÁJA

 

 1. MARKÁNS TEAM                                                MARKÁN LÁSZLÓ - MARKÁN ZOLTÁN
 2. DESCHNER TEAM                                            DESCHNER TIVADAR - DESCHNER ROLAND
 3. PÓZVAI VIDRÁK                                                  VINCZE ZOLTÁN - KASZÁS TIBOR
 4. LEAKADTAM TEAM                                            JAMNICZKY ROZÁLIA - NAGY ZOLTÁN
 5. SCH - I. TEAM                                                      POSCHER GÁBOR - SZÉKELY ERNŐ
 6. SCH - II. TEAM                                                     FARKAS KATALIN - FENYVESI LÁSZLÓ
 7. HALKOMMANDÓ                                                 MESTER ÁKOS - TIHANYI PÉTER
 8. FISHMASTER 3.                                                   KASZPER JÁNOS - LACHER ZOLTÁN
 9. ABSF TEAM                                                          ANTAL ISTVÁN - ANTAL BALÁZS
 10. HORGASZCLUB.HU                                            SIMAI JÓZSEF - HORVÁTH ZOLTÁN
 11. SZ - SZ TEAM                                                      SZENTGRÓTI JÁNOS - SZULMAN JÓZSEF
 12. LŐRINTE TEAM                                                   NÉMETH BALÁZS - MOLNÁR KÁROLY
 13. POLOTRANSZ TEAM                                          NAGY ATTILA - SIMAI ATTILA
 14. FCSHE TEAM                                                       SZEGHY TIBOR - BEDŐ ZSOLT
 15. HO-HO HORGÁSZCENTRUM                            GÁBRIS KORNÉL - BARANYI ZSOLT
 16. MERENYE TEAM                                                 MUHAMET JANOV VALENTIN - MUHAMET ALEXANDER
 17. ZANDER TEAM                                                    TULIPÁN TIBOR - SZŐNYI BENJAMIN
 18. SZŰZOLTÓK                                                        MÉSZÁROS LÁSZLÓ - KORICSÁNSZKI TAMÁS

 

 

A verseny fő támogatói voltak:

 

Renisza Kft. a Merenyei Víztározó kezelője, (Regős György, Szakcsi József) http://merenye.carp.hu

       Absolute Fishing 7634 Pécs, Nyugati Ipari út 4.  

          A verseny első három helyezet csapatainak tagjai az ABSF HMX10 egyedi, csúcskategóriás, kézi készítésű, nagy értékű pergető botjai közül választhattak több mint félmillió forint értékben.. A legnagyobb halat fogó versenyző is az ABSF által felajánlott, értékes díjban részesült. 
 
A verseny támogatói voltak:
 
HorgászClub Fórum, közösségi oldal és webáruhár horgászoknak.http://www.horgaszclub.hu
 

A bor egy több ezer éves kultikus ital, melybe vétek bármit is belecsempészni. A tradíciók tisztelete és ápolása a szőlő kiválasztásától a borkészítésig hitvallásunk lényege.” (Polgár Zoltán, borász)

„Tisztelik a szőlőt, a természetet, bíznak benne, és bölcsen engedik érvényesülni. Náluk a borok nem készülnek, hanem születnek gondosan nevelt válogatott szőlőszemekből. -  Ez a Polgár borok lényege” (Gussi Emri)