Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva ©                        

 

 

A verseny időpontja: 2011. október 9.  0830-1330 óráig

Helye: Merenyei Víztározó

Ismét megrendezésre kerül az ABSF - Merenye Süllőpergető Kupa 2011. október 9-én, immár második alkalommal. Bízunk a verseny sikerességében, reméljük hasonlóan szép eredmények születnek, mint az elmúlt évben.  Az I. ABSF-MERENYE SÜLLŐPERGETŐ KUPA beszámolóját, eredményeit a honlapunkon (ide kattintva) tekinthetitek meg.

 

                             

 

Nevezési díj: 20.000.- Ft/csapat

A nevezést regisztráljuk, azonban kizárólag a nevezési díj beérkezése után tudjuk érvényes nevezésként kezelni. A nevezés érvényességéről mailben vagy sms-ben értesítjük a nevezőket. A nevezési határidőig lehet az érvényes nevezéseket lemondani, ebben az esetben a nevezési díj 50 %-a jár vissza! A lemondási határidő után a nevezési díj nem jár vissza a nevezőknek!! A nevezhető csapatok száma max: 40 csapat. 20 csapatnak tudunk csónakot biztosítani a nevezés sorrendjében, 20 csapat hozott csónakkal versenyezhet. Amennyiben a maximum csapat létszámot elérte az érvényes nevezések száma, úgy nem fogadunk el több nevezést.  A nevezéseket az nozsoteam@t-online.hu email címre várjuk a nevezési lapon, amit mailben vagy telefonon lehet igényelni, és amelyen megtalálható a nevezési díj befizetésének részletes leírása.

Nevezési (lemondási) határidő 2011. Szeptember 25. 

 

Részletes program:

 

0615: gyülekezés, regisztráció, reggeli

(Regisztrációval egyidejűleg történik a húzási sorrend kihúzása is.)

0715: tájékoztató, sorsolás

0750: rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

0830 – 1330:VERSENY

1400-tól: ebéd

1445: eredményhirdetés

 

 

Versenyszabályok

 

1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre.

2. A versenyen az első három helyezett csapat, és a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó részesül díjazásban.

3. Mérlegelés után a halakat kíméletesen vissza kell engedni!

4.  A rajtszámokat sorsolással döntjük el, és számozott mellényeket biztosítunk a versenyzők részére.

5.  A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően egymást követő indulással lehet megközelíteni.

6. Horgászni csak a Merenyei víztározó erre kijelölt területein, a másik csapattól és a parttól is legalább 25 m távolságban, rögzített csónakból és más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. E horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

7. A versenyen a halradar használata NEM ENGEDÉLYEZETT, TILOS!!! Halradar esetleges használata, vagy a csónakban tartása a versenyről való automatikus kizárással jár!

8. Csak a szabályosan fogott süllő számít bele az eredménybe, külső akadással fogott halak nem, azokat azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Nagyméretű merítő szák használata KÖTELEZŐ!!! A szabályosan fogott halakat kíméletesen, élve kell tartani a mérésig. Mérés után minden halat vissza kell engedni! Minden esetben, eredményes szákolás esetén a megadott telefonszámon értesíteni kell a szervezőket, majd a mérlegelők csónakkal a versenyzőkhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, igény esetén fényképezik! Az elpusztult halak nem kerülnek mérlegelésre, azok a verseny eredményébe nem számítanak bele!

9. A versenyen csak a süllő kifogott példányainak hossza számít bele a verseny eredménybe, csak a süllő mérhető! A kifogott egyéb halakat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

10. Pontozás: A szabályosan kifogott értékelhető halak hossza centiméterenként 1 pontot ér. Minden kifogott és regisztrált, mért hal után a versenyző további 10 pontot kap. (Egy 53 cm-es hal tehát 10 + 53 = 63 pontot ér).  A csapatok bónusz pontot kaphatnak az alábbiak szerint: az 5. értékelhető hal megfogásával (csapat teljesítmény számít) további 20 pontot kap, a 10. értékelhető hal megfogása esetén további 50 pontot kap a csapat. A verseny végső sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt.

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) hal hossza dönt.

12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. (Kivéve a szervezők                     által felkért fényképész, operatőr.)

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.

15. A versenyen fogott süllőt mérésig a merítő szákban kell tartani, szájbilincset használni tilos! A méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!  

16. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

17. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

18. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

19. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!

20. A versenyhez csónakot tudunk biztosítani, evezővel. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, valamint akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni!

 

 

 

 

 

A verseny fő támogatói:

 

Renisza Kft. a Merenyei Víztározó kezelője, (Regős György, Szakcsi József)  http://merenye.carp.hu

 

 

   ABSF KFT Absolute Fishing 7634 Pécs, Nyugati Ipari út 4.  http://www.absf.hu

          A verseny első három helyezet csapatainak tagjai az ABSF nagy értékű termékei közül választhatnak. A legnagyobb halat fogó versenyző is az ABSF által felajánlott, értékes díjban részesül.  

 

 

      A Verseny támogatói:

 

 

 

"

A bor egy több ezer éves kultikus ital, melybe vétek bármit is belecsempészni. A tradíciók tisztelete és ápolása a szőlő kiválasztásától a borkészítésig hitvallásunk lényege.” (Polgár Zoltán, borász)

„Tisztelik a szőlőt, a természetet, bíznak benne, és bölcsen engedik érvényesülni. Náluk a borok nem készülnek, hanem születnek gondosan nevelt válogatott szőlőszemekből. -  Ez a Polgár borok lényege” (Gussi Emri)    http://www.polgarpince.hu

 

 

 

 

Kulcs 2001 Kft. - szállodabútor         www.szallodabutor.mlap.hu

 

A versenyről összefoglaló filmet készítünk, ami későbbi időpontban bemutatásra kerül.

 

Szervező:

Zsola

Varjas Zsolt (06 70-424-3355) 

 

 

 

 

ÉRVÉNYES NEVEZÉSI LISTA
Sorszám Csapat neve név név Csónak
1. Absf Team Gábris Kornél Baranyi Zsolt merenyei
2. Merenye Team Muhamet J. Valentin Muhamet Alexander saját
3. Markáns Team Markán László Markán Zoltán merenyei
4. Zander Team Tulipán Tibor  Szőnyi Benjamin merenyei
5. Horgaszclub.hu Simai József Nagy Károly merenyei
6. Pózvai Vidrák Vincze Zoltán Kaszás Tibor merenyei
7. Fishmaster 2. Kaszper János Mészáros András merenyei
8. Halkommandó Mester Ákos Tihanyi Péter merenyei
9. Strike Pro 1. Hodula Tamás Hodula Lajos merenyei
10. Marlboro Fishing Team Behek István Barta Dávid merenyei
11. FCSHE TEAM Szeghy Tibor Bedő Zsolt merenyei
12. Jig-olók Sztahovits Péter Hernyák Aurél merenyei
13. Csa-Ta Team Agárd Kőszály Csaba Német Tamás merenyei
14. Top - Fishing Team Lacher Zoltán Papp Ákos merenyei
15. OPS FISHING TEAM László Gyula dr. Babkó Norbert dr. merenyei
16. Dráva Team Kászonyi Norbert Papp Zsolt merenyei
17. Multisuli Szabó Zoltán Fazekas Péter saját
18. Harcsavadász Kft. Szakács István Szőke Zoltán merenyei
19. Betli Team Horváth Zsolt Horváth Ádám merenyei
20. Kalapeca Team Kalacsi János Kalacsi Jánosné merenyei
21. Tessék? Pinczés Gábor Tomó Tamás saját
22. Nem értem! Gáspár Péter Lakatos Norbert saját
23. Deschner Team Deschner Roland Deschner Tivadar saját
24. Tommel - Ép Team 1. Mészáros László Koricsánszki Tamás saját
25. Tommel - Ép Team 2. Mészáros Bence Kis Andor saját
26. Kraft - Team Ács László Bánfai László saját
27. Rapala Team Ferenczi János Weidel Attila saját
28. Trabucco Team Pankotay Gellért Pankotayné Kálmán Anikó saját
29. Rapture Balzer Team Szegedi György Fürtös Attila saját
30. Bringárium Spinning Team Maglódi Balázs Lechki Márió saját
31. Fishmaster 1. Konkoly Péter Tóth László merenyei
32. Pecatúra Benkovics Győző Abaffy György saját
33. Mák Team Mák Gábor ... Marek merenyei

aktív nevezés

 

 

AZ IDEI ÉVBEN A CSÓNAK VÁLASZTÁSI SORREND AZ AKTÍV REGISZTRÁCIÓ, VAGYIS A NEVEZÉSI DÍJ BEÉRKEZÉSÉNEK SORRENDJÉBEN TÖRTÉNIK !!!

 

A nevezési listán kizárólag az aktív nevezések láthatók, az inaktív nevezések nagy száma miatt azok csak a nevezési díj befizetése után kerülnek fel a listára, a csónakok korlátozott száma miatt!!