Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

 

A Palotási víztározó általános információi:

Terület: 63 ha (felso vízállásnál 73 ha)
Átlagmélység: 2,5 méter, a legmélyebb pont a gátnál 4,5 méter

Fenékviszonyok 
Meglehetősen egyhangú, sík a fenék, törések nélkül. Általában vastag az iszapréteg, de elszórva kagylópadok is találhatók. Igazi változatosságot jelent a tó vége félé található, vízzel elárasztott "kövesút", mely az ott található öböl két oldalát kötötte össze az elárasztás előtt. Ez a fél méteres kiemelkedés igazi haltartó hely! A tározót körbeveszi a nád és sás, melyekbe horgászállásokat vágtak. Néhány helyen nyíltabb terület, füves szakasz is található.

palotas-legi.jpg


Halfauna: Ponty, amur, keszegfélék, kárász süllő, csuka, harcsa és balin.

Tórekord halak: Ponty: 27,35 kg Amur: 29,7 kg Harcsa: 82,25 kg Busa: 47,5 kg Süllő: 14,4 kg Csuka: 15,6 kg Balin: 8 kg 
Telepítések
Folyamatosan, egész évben. 2007-ben 425 mázsa két- háromnyaras ponty került a vízbe, s ezen kívül még 70 db 5-12 kg körüli ponty is új hazára lelt Palotáson. Egynyaras süllo 10 mázsa, valamint 25 ezer előnevelt süllőivadék. Csuka 2-8 kilóig 5 mázsa.

palotas2film.jpg


Fajlagos tilalom nincs, lékhorgászat lehetséges. A tavon egész évben, éjjel-nappal lehet horgászni.

Csónakhasználat

A 2008-as évtől lehetőség van BIC 252-es csónakok bérlésére is, bojlizás és harcsahorgászat esetén, telefonon előre egyeztetett időpontban a 06 30 / 407 11 73 - as telszámon.

bic.jpg

Jegyárak:

 Napi és hetijegyek, csak érvényes, (tárgy évre érvényesített ) horgászengedéllyel válthatók.

* Napijegy:
o felnott 6-18 óráig: 2800 Ft
o ifjúsági 6-18 óráig: 1400 Ft
o éjszakai napijegy: 2800 Ft

* Hetijegy:
o felnott: 28.000 Ft
o ifjúsági: 14.000 Ft (csak szülői felügyelettel)

A napi, és hetijegyek magukba foglalják a partra történo lehajtást gépkocsival, illetve az éjszakai, és hetijegyek a sátorállítás, bográcsozási lehetoségeket.

Fogható halak: 
* Napijegyenként: 2 ponty + 2 ragadozó + 1 amur + 5 kiló egyéb + harcsa korlátlan méret és darabszám.
* Hetijegyenként: 4 ponty + 2 amúr + naponta 2 ragadozó + napi 5 kg egyéb + harcsa korlátlan méret és darabszám. 

A 8 kiló feletti pontyokat tilos elvinni, a kifogásuk után köteles mindenki visszaengedni oket a vízbe! A harcsa és a busa, méret- és darabszám-korlátozás nélkül fogható.

Egyéb információ: Komáromi Tibor, az egyesület elnökénél a +36 30/407 11 73 -as telefonszámon.

Itt szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki az adója 1%-át az egyesületnek utalta. 2009 - ben, az ebből befolyó összeg: 107.011 Ft, amit az egyesület haltelepítésre fordított. Íme az 

adószám aki 2010 - ben is nekünk szánja ezt az összeget 19926098-1-12 .

 

 

 

Ragadozó horgászat PDF Nyomtatás E-mail

A Palotási-tavon ragadozó halak is szép számmal élnek. Harcsa, süllő, csuka és balin szinte bármikor horogra kerülhet. Nem ritkák a 40-50 kilós,de a 70 kg feletti harcsafogások.A harcsa horgászatára engedélyezett a csónak használata, a készség behúzására,vagy fárasztásra,de csónakból horgászni Tilos.

ragadozo2.jpg

Ebben az esetben fogási lapot kell vezetni,amely egyben engedély a csónak használatára és kizárólag,csak harcsára lehet csalizni.Az egyesületnél alapszabály,hogy a kifogott harcsát  Tilos vissza engedni a tóba(akár mekkora méretű).Gyönyörű süllők is  horogra akadnak, az  erre a  nemes ragadozóra csalizó horgászoknak és a parttól kicsit  messzebre juttatják ,a felkínált csalit.

ragadozo3.jpg

A part közelben pedig  a csukára  lehet eredményesebben horgászni és a pergetni szeretők is itt találják meg a megfelelő távolságot,a különböző műcsalik vezetésére.

ragadozo4.jpg

A tározón 2007-ben több 75 kg feletti harcsa is horogra akadt, bizonyítva ezzel a vízterület nem mindennapi harcsaállományát. A ragadozó halak ívásának időszakában tilalmi idő nincs!

Tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy március 1.-étől április 30.-áig PERGETNI TILOS! Természetesen egyéb módszerekkel lehet ragadozó halakra horgászni, de a  PERGETÉS ebben az időszakban TILOS!


forrás: www.palotasito.com