Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Róbert-völgyi Horgásztó és Szabadidő Park

A Róbertvölgyi Horgásztó Előszállás község belterületétől nyugatra, Róbertvölgy puszta mellett, a Nagykarácsonyi vízfolyás völgyében található völgyzárógátas jellegű tó. A tóból leengedett víz befogadója a Nagykarácsonyi vízfolyáson keresztül a Duna.

 

Terület:

A tó területe üzemi vízszinten 9,4 ha
Megközelítés:

A tavat közvetlenül a Kecskemétet Kaposvárral összekötő 61-es számú út mellett találjuk, Előszállás községet elhagyva kb. 3 km távolságra.

A tó leírása:

A 9,4 ha horgásztó partját fák szegélyezik melyek kellemes árnyat nyújtanak a nyári forróság ellen. Az átlagos vízmélység 1,5 m. A tó csak a nyugati oldalról horgászható, mintegy harminc db kijelölt horgászhelyről. A fenék enyhén akadós.
A magyarországi horgászszokásoknak megfelelően túlnyomórészt ponttyal van betelepítve.
Ezen kívül megtalálhatók benne az amur, a csuka, a süllő, a kárász és keszegfélék is.
A tó partja mellett 3,5 ha terület áll rendelkezésre a horgászok és családtagjaik kikapcsolódása részére. A bejárat mellett található a kiépített parkoló. A horgászok gyalogosan innen közelíthetik meg a tavat.
A horgászok és családtagjaik kiszolgálására büfé a parton üzemel egyben a napijegy váltása is itt történik. Különféle etetőanyagok és élő csalik kaphatók.
Főzési lehetőség, haltisztítási lehetőség, WC áll a vendégek rendelkezésére.
Igény szerint családi, baráti, vállalati rendezvények lebonyolítása lehetséges.

 

 

A tó közvetlenül a 61-es út mellett helyezkedik el Előszállás és Alsószentiván között. Előszállás felöl érkezve a balkéz felőli oldalon található, kb. 3 kilométerre a településtől. Budapesttől kb. 100 km-re található, az M6-os autópályán, illetve a 6-os főúton haladva, a 61-esen át Dunaföldvárt elhagyva, Kaposvár/Cece irányban mintegy 10 km-re.

 

 

 

forrás: http://www.robertvolgy.hu