Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

 

Kökény - Malomvölgy I.

 

 

 

A verseny időpontja: 2011. október 22.  0800-1500 óráig

 Helye: Malomvölgyi I-es - Kökényi tó

Először kerül megrendezésre az I. PARTI DROP SHOT PERGETŐ BARÁTI TALÁLKOZÓ

A baráti találkozó célja, hogy a pergető horgászok között és a szélesebb horgásztársadalomban népszerűsítsük a drop shot horgászmódszert. A baráti találkozó keretén belül megrendezésre kerül egy kétfordulós verseny. A verseny egyéni verseny! A két forduló között és a verseny után tapasztalatcsere és baráti beszélgetés ad módot és lehetőséget, hogy mindenki gazdagabb ismeretekkel térjen haza, esetleg fórumokon, horgászmédián keresztül, de a baráti beszélgetéseken szintén népszerűsítsük a módszert!

Nevezési díj: 6.000.- Ft/fő

A nevezést regisztráljuk, azonban kizárólag a nevezési díj beérkezése után tudjuk érvényes nevezésként kezelni. A nevezés érvényességéről mailben vagy sms-ben értesítjük a nevezőket. A nevezési határidőig lehet az érvényes nevezéseket lemondani, ebben az esetben a nevezési díj 50 %-a jár vissza! A lemondási határidő után a nevezési díj nem jár vissza a nevezőknek!! A versenyre nevező személyek száma maximum 25 fő.. Amennyiben a maximum létszámot elérte az érvényes nevezések száma, úgy nem fogadunk el több nevezést.  A nevezéseket az nozsoteam@t-online.huemail címre várjuk a nevezési lapon, amit mailben vagy telefonon lehet igényelni, és amelyen megtalálható a nevezési díj befizetésének részletes leírása.

Nevezési (lemondási) határidő 2011. szeptember 30.

 

 

Részletes program:

 

0700: gyülekezés, regisztráció

(Regisztrációval egyidejűleg történik a húzási sorrend kisorsolása is.)

0730: tájékoztató, sorsolás

0745: rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

0800 – 1130: VERSENY I. forduló

1130-tól:  A drop shot, mint  horgászmódszer kialakulása, jelentősége és magyarországi elterjedése – baráti beszélgetés - közben ebéd

1300 – 1500: VERSENY II. forduló

1530: eredményhirdetés

 

 

 

Versenyszabályok

 

1. A versenyre egyéni nevezést fogadunk el. Az elért összes pontszám kerül értékelésre.

2. A versenyen az első három helyezett, és a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó részesül díjazásban.

3. Mérlegelés és gyors fotózás után a halakat mihamarabb és kíméletesen vissza kell helyezni a tóba!

4.  A rajtszámokat sorsolással döntjük el, és láthatósági mellényeket biztosítunk a versenyzők részére.

5.  A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően lehet megközelíteni, elfoglalni. A tó egyik partja lesz kijelölve a versenyzők részére, amely a rajtszámoknak megfelelően számozott helyekre lesz osztva.

6. Horgászni csak az erre kijelölt helyen, a tó halőrház felöli partszakaszán, más versenyzők zavarása nélkül, egyszerre egyetlen, bármilyen mű csalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. Nem csak drop shot módszer alkalmazása megengedett.

7. A főzsinór lehet monofil, ill. fonott. Maximális méretük nincs limitálva. A horgászbotok hossza nincs limitálva.

8. Csak a szabályosan fogott süllő, sügér és fekete sügér, csuka és (szürke)harcsa számít bele az eredménybe, egyéb halfajok nem. A külső akadással fogott halak nem kerülnek lemérésre, azokat azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák vagy „lip grip” használata KÖTELEZŐ!!! A szabályosan fogott halakat kíméletesen pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Mérés után minden halat vissza kell engedni! Halfogás esetén a láthatósági mellényt fel kell venni, ezzel értesíti a versenyző a versenybírókat, akik a versenyzőkhöz mennek a lehető leggyorsabban, és a halat regisztrálják, lemérik, igény esetén fényképezik! Az elpusztult halak nem kerülnek mérlegelésre, azok a verseny eredményébe nem számítanak bele!

9. A kifogott, egyéb halakat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

10. Pontozás: A szabályosan kifogott értékelhető halak hossza centiméterenként 1 pontot ér. Minden kifogott és regisztrált, mért hal után a versenyző további 10 pontot kap. (Egy 53 cm-es hal tehát 10 + 53 = 63 pontot ér).  A versenyzők bónusz pontot kaphatnak az alábbiak szerint: a drop shot módszerrel fogott halakért járó pontszámokat megszorozzuk 2-vel!!!A verseny végső sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért versenyző nyeri a versenyt.

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott versenyző a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) hal hossza dönt.

12. A horgászhelyen a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. (Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.) Ez alól kivétel, ha egy szomszéd versenyző segít a szákolásban.

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.

15. A méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!  

16. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

17. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, aki  a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

18. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

19. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 

Szervező:

 

Varjas Zsolt (Zsola)

06 70 424-3355

 

>>> IDE KATTINTVA AZONNAL NEVEZHETSZ >>>

 

Nevezési lista

 

  NÉV
1. Varjas Zsolt
2. Szabó Zoltán
3. Keresztes Ferenc
4. Simai József
5. Hodula Tamás
6. Mátéhné Jaczina Julianna Zulejka
7.  Mátéh Csaba
9. Marton András
10. Papp Zsolt
11. Mirko Hanzekovic
12. Branimir Kalinic

 

A zöld színnel látható nevezések aktív (befizetett), a kékkel látható nevezések inaktívak!

 

Sztahovits Petivel horgásztam a Malomvölgyi I - es tavon

 

 

2011. július 9-re kiírt I. DROP SHOT PARTI PERGETŐ BARÁTI TALÁLKOZÓ helyszínéül a méltán híres Malomvölgyi I - es tavat választottam, ami Kökényben található. Magunk között szólva az utóbbi napokban több hír érkezett, hogy szép sügereket fogtak a horgászok, éppen ezért számítottunk a csíkos testű kis ragadozókra. A tervezett versenyen, Drop Shot jellege ellenére várjuk a hagyományos pergetést űző sporttársak jelentkezését is – ez mára kiderült.

Ami viszont fontos volt számomra, hogy egy olyan társat válasszak magamnak a horgászatra, akivel szívesen horgászom, aki ismeri a ragadozók rejtőzködő, mindennél óvatosabb életét, szokásaikat, hiszen megkérdőjelezhetetlen célom az volt, vallassuk meg a tavat. Így nem volt kérdéses, hogy Sztahovits Pétert kértem meg, kísérjen el egy jó kis peca reményében. Nagy örömömre szolgált, hogy Péter éppen ráért, és velem tartott. Megérkezvén a halőrháznál bejelentkeztünk, de a szemünk sarkából már a vizet lestük, amelynek partján néhány békés halas horgász ülve ugyanezt tette, készségeiket szintén figyelve. A természet páratlanul szép és békés arcát mutatta.

 

A teknősök is jól érzik magukat...

 

Hamarosan felkerültek a műcsalik a pálcákra, melyből Péter egy Ultra Light tulajdonságokkal bíró egyedet hozott magával. Néhány akadós helyet meghorgászva tudomásul vettük, hogy a sügerek ma más irányban keresik a táplálékot, így mindketten a twiszterek használata mellett döntve elindultunk a parton, szép lassan meghorgászva a helyeket, szinte legyezőszerűen. Egy kissé távolabb horgásztunk már egymástól, amikor szemet gyönyörködtető módon hajlott meg Peti pergető botja a fárasztott hal megakasztása után. A látvány gyönyörű volt. Nagyon sötét, szinte feketés árnyalatú hím süllő kívánta meg a zöld twisztert, és nyúlt utána vehemensen. Rögtön az első hal egy csodás példány, amely a fotó után örömmel vehette újra birtokba a tartást, ahol horogra akadt.

 

 

Ezután Petihez beköszönt egy csuka, amely kis termete ellenére bátran küzdve szeretett volna a vízben maradni. Hamarosan újabb két süllő látta meg a partot, érezte Péter kezében a bizonytalanságot, vajon mi fog történni. Mint ahogy eddig is, ők is farok csapással köszöntek el, visszanyervén szabadságukat.

 

 

 

 

Ekkor a piros twiszterhez nyúltam, hiszen arra gondoltam, én a csukáknál próbálkozom a partszélben. Meg is lett az eredménye, hiszen egymás után rögtön kettőt is sikerült „megvezetnem” a twiszterrel. Hatalmas élmény volt egyébként a nap során, hogy a tó tiszta vízében sokszor láttuk, ahogy a csukák végig követvén a csalit, hogy vágnak rá az általuk megfelelőnek tartott pillanatban. Volt olyan csuka, amely háromszor próbálta a Péter által vezetett, néha cincálva rángatott, teljesen lekönnyített, offset horoggal szerelt twisztert lenyelni.

 

 

Az érdekes az volt, hogy számos kapás, koppintás volt még mindkettőnk készségén, tehát a halak kapókedvükről és jelenlétükről tanúbizonyságot tettek. Éppen ezért élveztük a megszámlálhatatlan dobás ellenére a napot, amely ideális időjárással tisztelt meg bennünket, hiszen 18 fok, és egy kis enyhe szél társaságában napsütésben horgászhattunk.

 

 

A versenyre tervezett öt órás időtartamot figyelembe véve mi is befejeztük az eredményesre sikerült, minden szempontból baráti pecát. Az eredmény magáért beszél, hiszen összesen 3 süllő és 10 db csuka akadt horogra, akik kifejezetten harcos kedvükben voltak, és kiváló sportélményt biztosítottak számunkra. A hínárcsomók, nádtorzsák, akadók „őrzői” felvették a kesztyűt a fárasztás során.

 

Így bátran hívlak benneteket kedves pergető horgásztársak a 2011. Július 9-re meghirdetett versenyünkre.

 

Péternek és a tógazdáknak pedig megköszönöm a közreműködést, amiért hálás vagyok!

 

Varjas Zsolt (Zsola)