Partner oldalaink

 

 

 

 

 

 

I STRIKE PRO - 5 TÓ PERGETŐ KUPA VÉGEREDMÉNYE
Helyezés Csapat neve Csapattag 1. Csapattag 2. Pontok
1. Balzer Team Fürtös Attila Takács László 486
2. Marlboro Fishing Team Behek István Barta Dávid 476
3. Pelikán Carp Team Maglódi Balázs Berkics Ferenc 465
4. Natura Carp Club Pálinkó Károly Váradi Ferenc 420
5. Fishmaster 1. Konkoly Péter Tóth László 382
6. Fishmaster 2. Mészáros András Kaszper János 311
7. Strike Pro Pupp Ferenc Hodula Lajos 295
8. Halkommandó Tihanyi Péter Leki Márió 276
9. Szentmiklósi Pergetők Simon Zoltán Vári Hajnalka 233
10. Dunai Pergetők Enzsöl Gábor Várhelyi Ferenc 200
11. 5 Tó Team Monszider Ottó Bognár Dávid 193
12. Harcsavadász Kft. Szakács István Szőke Zoltán 148
13. Markáns Team Markán Zoltán Markán László 124
14. Dráva Team Kászonyi Norbert Halas Péter 73
15-18. Et  - Univ Team Tili Ferenc Papp Gyula 0
15-18. Deschner Team Deschner Tivadar Deschner Roland 0
15-18. Boki Team Borbély Lajos Király Sándor 0
15-18. Pike - Ász Team Marton András Papp Zsolt 0
         

 


I. STRIKE PRO – 5 TÓ PERGETŐ KUPA

 

 

 

A verseny időpontja: 2011. Szeptember 17.   0900-1530 óráig

 

 Helye: 5 tó Horgásztó rendszer – Kistótfalu

térkép

 

 

Először kerül megrendezésre az

I. STRIKE PRO - 5 TÓ PERGETŐ KUPA

A verseny célja, hogy a pergető horgászok között és a szélesebb horgásztársadalomban népszerűsítsük az 5 tó horgásztó rendszer kitűnő ragadozóhalas adottságait. A verseny 2 fős csapatverseny!

 

Felhívom a figyelmeteket, hogy a honlapon a félreértések elkerülése és a nagy számú inaktív nevezés miatt csak a befizetett, aktív nevezések láthatók, mivel a nevezési díj beérkezésének sorrendje a csónakválasztás sorrendje!!! Megértéseteket köszönöm!

 

 

Nevezési díj: 20.000. - Ft/csapat

Az első három helyezett és a legnagyobb halat fogó csapat összesen 220.000. - Ft értékű nyereményt kap. Ezenkívül kupákkal, emléklapokkal kívánjuk emlékezetessé tenni a díjazottaknak a versenyt. Természetesen a tőlünk megszokott módon a többi versenyző is ajándékban részesül. A nevezési díj az ebédet is tartalmazza.

Csónak választási lehetőség a nevezési díj beérkezésének sorrendjében történik!!!

 

A nevezést regisztráljuk, azonban kizárólag a nevezési díj beérkezése után tudjuk érvényes nevezésként kezelni. A nevezés érvényességéről mailben vagy sms-ben értesítjük a nevezőket. A nevezési határidőig lehet az érvényes nevezéseket lemondani, ebben az esetben a nevezési díj 50 %-a jár vissza! A lemondási határidő után a nevezési díj nem jár vissza a nevezőknek!! A versenyre nevező csapatok száma maximum 26. Amennyiben a maximum létszámot elérte az érvényes nevezések száma, úgy nem fogadunk el több nevezést.  A nevezéseket az nozsoteam@t-online.hu email címre várjuk a nevezési lapon, amit mailben vagy telefonon lehet igényelni, és amelyen megtalálható a nevezési díj befizetésének részletes leírása.

 

A versenyen Kátai Robó és stábja forgat, a film a verseny után lesz látható!

 

Nevezési (lemondási) határidő 2011. szeptember 10.

Részletes program:

 

0700: gyülekezés, regisztráció

(Regisztrációval egyidejűleg történik a húzási sorrend kisorsolása is.)

0730: tájékoztató, sorsolás

0800: rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

0900 – 1130: VERSENY I. forduló

1200-tól:  ebéd

1300 – 1530: VERSENY II. forduló

1600: eredményhirdetés

 

 

 

 

Versenyszabályok

 

1. A versenyre 2 fős csapat nevezést fogadunk el. A csapattagok által közösen elért összes pontszám kerül értékelésre.

2. A versenyen az első három helyezett, és a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó részesül díjazásban.

3. Mérlegelés és gyors fotózás után a halakat mihamarabb és kíméletesen vissza kell helyezni a tóba!

4.  A rajtszámokat sorsolással döntjük el, és láthatósági mellényeket biztosítunk a versenyzők részére.

5.  A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámok sorrendjének megfelelően lehet megközelíteni, elfoglalni. A tórendszer 4. számú tava lesz kijelölve a versenyzők részére parti horgászatra. A keleti oldalon található horgászok a sziget vonaláig horgászhatnak, a déli töltésen horgászni szabad, az északi oldalin nem! A szigetről kizárólag nyugati irányban lehet horgászni, a keleti oldalra nem! A tórendszer 5. számú tava lesz kijelölve a csónakos horgászatra, ahol az egész tó rendelkezésre áll a csapatok részére. Minden fordulóban egyszerre 13 csapat horgászik csónakból (5. Tó), 13 csapat partról (4. Tó). Felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy a parti pergető pálya rendkívüli haltartó, akadós adottságokkal is rendelkezik. A verseny minden fordulójában TILOS a halradar használata! Annak használata, vagy megkísérlése automatikus kizárást von maga után.

6. Horgászni más versenyzők zavarása nélkül, egyszerre egyetlen, mű csalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. Bármilyen műcsali alkalmazása megengedett, ám a műcsali elé más csali, pl. műlégy nem köthető. A főzsinór lehet monofil, ill. fonott. Maximális méretük a versenypálya adottságai miatt nincs limitálva. A horgászbotok hossza minimum 180 cm, maximum 270 cm lehet.

8. Csak a szabályosan fogott süllő, sügér, csuka és harcsa számít bele az eredménybe, egyéb halfajok nem. A külső akadással fogott halak nem kerülnek lemérésre, azokat azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák vagy „lip grip” használata  KÖTELEZŐ!!! Kérünk minden csapatot, hogy lehetőség szerint használjanak pontymatracot is, a parti és a csónakos fordulóban is, a halak kímélete érdekében! A szabályosan fogott halakat kíméletesen pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. A pontyzsákokról a versenyzőknek kell gondoskodni, a szervezők nem biztosítják. Mérés után minden halat vissza kell engedni! Halfogás esetén a láthatósági mellényt fel kell venni, ezzel értesíti a versenyző a versenybírókat, akik a versenyzőkhöz mennek a lehető leggyorsabban, és a halat regisztrálják, lemérik, igény esetén fényképezik! Az elpusztult halak nem kerülnek mérlegelésre, azok a verseny eredményébe nem számítanak bele! Az elpusztult halat haladéktalanul át kell adni a versenybíróknak.

9. A kifogott, a versenybe bele nem számító egyéb halfajok példányait azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

10. Pontozás: A szabályosan kifogott értékelhető halak hossza centiméterenként 1 pontot ér. Minden kifogott és regisztrált, mért hal után a versenyző további 10 pontot kap. (Egy 53 cm-es hal tehát 10 + 53 = 63 pontot ér).  A csapatok bónusz pontot kaphatnak az alábbiak szerint: az 5. értékelhető hal megfogásával (csapat teljesítmény számít) további 20 pontot kap, a 10. értékelhető hal megfogása esetén további 50 pontot kap a csapat. A verseny végső sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt.

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) hal hossza dönt.

12. A horgászhelyen a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. (Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr, versenybíró.) Ez alól kivétel, ha egy szomszéd versenyző segít a szákolásban.

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.

15. A méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!  

16. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

17. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt (csapatot), aki  a környezetet, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

18. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

19. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 

Főtámogatók:

 

Strike Pro termékek forgalmazója – Fisch Kft.     www.fisch.hu

 

 

 

5 Tó Horgásztó rendszer                                         www.5to.hu

 

 

Támogatók:

 

 

 

 

Szervező:

Varjas Zsolt (Zsola)

06 70 424-3355

 

 

Nevezési lista

 

 
  Csapat neve Név Név
1. STRIKE PRO Pupp Ferenc Hodula Lajos
2. Fishmaster 2. Kaszper János Mészáros András
3. Markáns Team Markán László Markán Zoltán
4. ET-UNIV Team Tili Ferenc Papp Gyula
5. Deschner Team Deschner Tivadar Deschner Roland
6. Pike-Ász Team Marton András Papp Zsolt
7. Natura Carp Club Pálinkó Károly Váradi Ferenc
8. Dráva Team Kászonyi Norbert Halas Péter
9. Boki Team Borbély Lajos Király Sándor
10. Harcsavadász Kft. Szakács István Szőke Zoltán
11. PELIKÁN CARP TEAM Maglódi Balázs Berkics Ferenc
12. Balzer Team Fürtös Attila Takács László
13. Marlboro Fishing Team Behek István Barta Dávid
14. Halkommando Tihanyi Péter Mester Ákos
15. Fishmaster I. Tóth László Konkoly Péter
16. Szentmiklósi Pergetők Simon Zoltán Vári Hajnalka
17. Dunai Pergetők Enzsöl Gábor Várhelyi Ferenc
18. 5 tó Team    

ZÖLD BETŰKKEL AZ AKTÍV (BEFIZETETT), KÉKKEL AZ INAKTÍV NEVEZÉSEK LÁTHATÓK!

 

>>> IDE KATTINTVA AZONNAL NEVEZHETSZ>>>

 

Élménypeca csukákkal és a Strike Pro csapatával Kistótfaluban, az 5 tó tórendszeren.

 

            A pergető horgászok körében ismertek már a legjobb „ragadozós pályák”, szinte mindenkinek megvan a kedvenc vize, ahol a csukákat, süllőket vagy éppen a harcsákat próbálja horogra csalni. A pergetéshez, mint minden horgászmódszerhez versenyek tartoznak, és ez így is van rendjén. A verseny szervezőjének azonban minden alkalommal illik meggyőződnie a kiválasztott helyszín vonzerejéről, versenyre való alkalmasságáról, nem utolsó sorban természeti értékeiről és halfaunájának összetételéről, minőségéről.

            Így tettünk mi is, hiszen az előzetes megbeszélések alapján a Strike Pro Pergető Kupa 2011. évi versenyére az 5 tó tórendszert szemeltem ki, amit most már joggal nevezhetünk a „ragadozók vizének”. Vörös Attila és Rémes Árpi tógazdákkal egyeztetve április 23-ra egy pergető horgászatot terveztem be, melyre meghívtam a Strike Pro szakavatott pergető horgászait, Hodula Tomit és Pupp Ferit. Megérkezésünk után hamar döntöttünk, és választásunk a tógazdák ajánlására a 4-es tóra esett. A tó mellett leparkolva elénk tárult az a gyönyörű kép, ami ritka még a gyakorlott és sokat tapasztalt pergető horgászoknak is. A tavat egy sziget osztja meg, mely mellé egy akadókkal és bokrokkal tarkított rész párosul, ami első látásra megdobogtatta a szívünket, és várakozással töltött el bennünket. Nem sokat teketóriáztunk, hamar összeállítván készségeinket már loccsantak is a műcsalik a vízen, és megkezdődött a törések, akadók és a mederfenék vallatása, persze a partszéleket sem hagytuk ki. Nem sokat kellett várni, Feri pergető pálcája szépen meghajolva tette láthatóvá, megvan az első csuka. Nagy volt az elégedettség, még élénkebb lett a hangulat, és hamarosan Tomi is fénykép alannyá vált, első csukájával együtt. Egyre jobban élveztük ennek a remek és páratlan sportnak minden értékét, szépségét és még a nap is kisütött. Feri és Tomi újabb csukákat ismertettek meg a Strike Pro igen csak fogós wobblereivel, bár ezt ők a megakasztás pillanatában nem igazán élvezték. Hősiesen tűrve azonban a horogszabadítást és fényképezést, jutalmul visszanyerték szabadságukat egytől egyig.  Örömömre szolgált, hogy a tervezett peca eredményei kecsegtetőek, amit éppen próbáltam Tomival megosztani, amikor a koppintásra bevágva nálam is bejelentkezett „őkelme”. A nap már az ég tetején járt, amikor átértünk a pálya akadósabb részére…..

            Nem mindennapi körülmények, azonnali rávágások, erős és jól átgondoltan átszerelt készségek, a kimondottan ilyen körülményekre tervezett wobblerek alkalmazása, többek között ezek jellemezték a délutáni horgászatunkat. De erről most nem írnék… Hogy miért? Joggal kérdezheti a Kedves Olvasó! Azért, mert mindenkinek lehetősége lesz megméretni önmagát, tudását, szerencséjét az I. STRIKE PRO – 5 TÓ PERGETŐ KUPÁN 2011. szeptember 17-én. Legyen elég most annyi, hogy horgászatunk végén 9 db csukát könyvelhettünk el, és egy igen nagy méretű bajuszos sajnos túljárva az eszemen, ellentmondást nem tűrő módon tépte meg készségemet. Természetesen ajánlom mindenkinek, látogasson el ide, hiszen nem egy megszokott horgászvíz várja.

            Attila és Árpi idejük egy részét ránk szánva megmutatták tavaikat, körbejárván meggyőződtünk arról, hogy a jó gazda gondosságával tartják karban a létesítményeket, nevelik halaikat, tervezik a jövőt. Nagyon szívet melengettető volt látni a szemükben a csillogást, ahogy terveikről beszéltek, mi pedig láttuk, jó kezekben van a tórendszer, a „ragadozók vize”! Itt köszönöm meg mindhármunk nevében a lehetőséget! A tavakról, fogásokról és a halállományokról bővebb információt a http://5to.hu/ weboldalon találhatunk. A békés halakra horgászó sporttársaknak pedig ajánlom a tavak nagy ponty, amur, valamint gyönyörű tok állományát.

 

Varjas Zsolt (Zsola)

 

Fotók:

Hodula Tamás

Pupp Ferenc

Varjas Zsolt